top of page
Zane Bondare

Skaistākās dārza puķes: idejas saulainai un noēnotai dobei



Ko ņemt vērā, ierīkojot puķu dārzu? Kādas puķes izvēlēties tieši savām dobēm? Viengadīgās, divgadīgās vai daudzgadīgās? Kā puķes pavairot?


Grāmatā “Skaistākās dārza puķes: idejas saulainai un noēnotai dobei” atradīsiet daudz padomu puķu dārza ierīkošanai. Izdevniecības “Latvijas Mediji” sagatavoto grāmatu sastādījusi Arta Ciša, tās konsultante ir Ilma Nereta.

Ieskatam – galveno grāmatas nodaļu uzskaitījums: “Pavasarī ziedošās puķes” (īpaša uzmanība veltīta tulpēm); “Ieskats viengadīgo puķu dārzā”; “Vasarā ziedošās ziemcietes” (īpaši izceltas rozes un peonijas); “Rudens ziedu krāsas dārzā” (izceltas dālijas) un “Padomi dārza iekārtošanā”. Jāatzīmē, ka grāmatā izmantoti materiāli no tematiskā žurnāla “Padoms rokā” izdevumiem “Rudens puķes”, “Puķu dārzs” un “Skaistākās tulpes”. Tekstu papildina attēli, kas ļaus dabā atpazīt arī kādu, iespējams, līdz šim nezināmu puķu šķirni. Attēli iegūti no “LA Tematiskajām avīzēm”, žurnāla “Padoms rokā”, izdevniecības “Latvijas Mediji” arhīva un tīmekļvietnes www.shutterstock.com.


Lai vēl šovasar izdodas uzburt savu sapņu puķu dārzu ne vien iztēlē!




Skaistākās dārza puķes: idejas saulainai un noēnotai dobei. Sastādītāja un atbildīgā redaktore Arta Ciša; konsultante Ilma Nereta; mākslinieks Oskars Stalidzāns. Rīga: Latvijas Mediji, 2024. 159 lpp. ISBN 9789934293078.


Zane Bondare ir LNB Pakalpojumu departamenta Tehnoloģiju un dabaszinātņu lasītavas informācijas speciāliste

Comentários


bottom of page