top of page
  • Anda Saldovere

Bauere, Inguna. Mazputniņa raibās dienas



“Kā rodas grāmata?” Kādā no Vecpiebalgas zinātkāro vecākās grupiņas bērnudārznieku tikšanās reizēm ar vēsturisko romānu rakstnieci Ingunu Baueri uzdotais jautājums šajā gadījumā noderējis par piemīlīgas bērnu grāmatiņas otro nosaukumu, jo kļuvis par pamudinājumu un izaicinājumu rakstniecei līdz šim netipiski izveidot grāmatiņu pirmsskolas vecumposmam. Bet nu, jau ar vairāku mēnešu laika distanci, šo izdevumu uzlūkojam no vēl cita skatpunkta – kā vienu no piemiņas zīmēm mūsu tik cienītajai un plaši atpazīstamajai rakstniecei negaidīti dodoties mūžības ceļos.


Sakritības dēļ vai kādu citu likumsakarību vadīta, raibā un krāsainā bērnu grāmatiņa kļuvusi par vienu no pēdējiem Baueres oriģināldarbiem.

"Kā rodas grāmata?" – nereti jautā bērni. Kā veiksmīgāk radīt bērnos sapratni par grāmatas rašanos un ieinteresēt viņus pievērsties grāmatu pasaulei jau kopš agras bērnības? Ir jāsacer teksts, jāuzzīmē ilustrācijas, tad grāmatu nepieciešams nodrukāt... Vecpiebalgas pirmsskolā "Mazputniņš" šo procesu novadīšanu līdz gatavam produktam uzņēmās rakstniece un novadniece, vienlaikus arī mīļa un visās lietās zinoša vecmāmiņa Inguna Bauere – grāmatiņā apkopoti viņas mīlestības iedvesmotie bērnu dzejoļi un stāsti. Izdevums ir īpašs veltījums izcilās rakstnieces piemiņai.



Bauere, Inguna. Mazputniņa raibās dienas. Rīga: Zvaigzne ABC, 2024. 37 lpp. ISBN 9789934325748.


Anda Saldovere, izdevuma redaktore un LNB Attīstības departamenta Bibliotēku attīstības centra bibliotēku nozares speciāliste.

コメント


bottom of page